Durf jij je droom al te volgen?

Durf jij je droom al te volgen?

We zijn een paar dagen weg geweest, ik samen met mijn man. Even samen er tussenuit vind ik altijd heel fijn. Het is niet alleen goed voor onze relatie, maar ook voor mij als persoon. In een andere omgeving zijn, je verwonderen om wat je ziet, nieuwe dingen zien en ervaren, het is goed voor mijn creatieve ik. Er ontstaat ruimte om te dromen. Dat merk ik vooral als mijn man en ik samen zitten te eten in een restaurant in de buurt van het hotel.

Terwijl we om ons heen kijken en de sfeer proeven van het restaurant, zegt mijn man: “ik zou best een klein zaakje willen hebben.” Het prikkelt mijn droomvermogen. Dat lijkt mij namelijk ook best leuk. Alleen wil ik liever een boetiekje waar ik m’n tassen kan verkopen en workshops kan geven.

Samen dromen we verder. Wat als we dat konden combineren? Een boetiek met ruimte om te zitten voor een kop koffie of thee en iets kleins te eten? Of dat mensen een workshop kunnen doen in combinatie met een high tea ofzo of een lunch? Misschien dan niet alleen tassen, maar ook wat kledingstukken of accessoires?

Ik vind het heerlijk om zo samen te dromen. Het is fijn dat daar ruimte voor is en dat we ervoor openstaan. Terug in het hotel sta ik wel weer met beide benen op de grond, want hoe krijg je zoiets voor elkaar? En onbewust schuif ik de droom weer naar de achtergrond. Terug in z’n hokje.

Maar vanmorgen toen ik wakker werd, kwam het toch weer boven drijven. Ik schreef m’n gedachten erover op in mijn dagboek. Dat helpt me altijd om alles te ordenen. Het helpt ook om boven tafel te halen wat me tegenhoudt. In dit geval is het angst. Hoe krijg je zo’n droom in hemelsnaam voor elkaar? Ik maakte het veel te groot. Wat als ik het eerst eens wat kleiner mag maken? Gewoon rustig aan beginnen met het ontwerpen en creëren van mooie unieke tassen en vanaf daar weer een stap verder te gaan? Bijvoorbeeld met workshops organiseren?

Als iets in je hoofd heel groot lijkt en daardoor heel ver weg, dan kan je daardoor tegengehouden worden om met je droom aan de slag te gaan. Als je het vervolgens kleiner kunt maken, zie je dat de eerste stap best gezet kan worden. Zet je droom nit meteen in de ijskast omdat het te groot lijkt. Maak het net zo klein als voor jou nodig is om die eerste stap te zetten en laat je inspireren door het enthousiasme dat je voelt als je denkt aan je droom.

De Creatieve Tas staat aan het begin van een mooie reis. Ik heb enorm veel zin om die reis te gaan maken. Ik was al op weg, maar nu heb ik mijn doel veel beter voor ogen. Ik voel waar ik heen wil en ik hoop dat ik jou mag inspireren om ook op pad te gaan en de weg te volgen die leidt naar jouw droom.

Creatieve groet, Irene


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *